Mijlpaal: bouw begonnen!

In door HB1 Reactie


Je leest het goed. Na ongeveer anderhalf jaar van kappen, slopen en gesteggel over vergunningen is de bouw in het Stationsgebied nu echt begonnen! Kijk maar eens door een van de kijkgaten in de blauwe schutting of op de bouwput-webcam. Deze week heeft Slingerland bekistingen geplaatst en beton gestort van een deel van de kelder van het toekomstige Muziekpaleis.

Voordat je roept: hé er is toch nog geen bouwvergunning afgegeven? Voor het Muziekpaleis klopt dat ook. Maar dit kleine werk heeft men om praktische reden losgemaakt van de rest en wordt onder regie van Beelen uitgevoerd. De vergunning daarvan is eerder dit jaar afgegeven. En door niemand ‘bezwaard’, zo blijkt.

Dit stuk kelder grenst aan het nieuw te bouwen woonwinkelcomplex en ligt precies ter plaatse van wat voorlopig de Verlengde Willemstraat heet. Op de bestaande keldervloer worden betonnen wanden en kolommen geplaatst en vervolgens een dek. Op dat dek komt zand en bekabeling en tenslotte, als de bouw klaar is, een nieuw straatje.

Om niet met de bouw van Corio in de knoop te komen wil men dat stuk al af hebben. De kelder, die zo’n beetje ligt ter hoogte van wat vroeger de Vredenburgkassa was, wordt in gebruik genomen als backstageruimte van de grote zaal.

Qua vergunning staat dit stukje bouw dus los van de ‘grote’ bouwvergunning voor het Muziekpaleis, die pas zal worden aangevraagd als men er met het bestek uit is. Naar verwachting is dat in januari/februari.

Dan zullen we ook weten wat de bouw zal gaan kosten, omdat het financiële plaatje nog door de Raad zal worden bekeken. Overigens werkt de economische situatie in het voordeel van de gemeente. Doordat bestedingen wereldwijd teruglopen zijn de kosten van energie, grondstoffen en arbeid ook lager. Goed voor onze collectieve portemonnee.

Ik had het nog nergens gelezen, maar de aannemer wordt Heijmans Bouw en de bruggenknoop en expeditietunnel zal door Heijmans Beton en Waterbouw worden gebouwd. Er moet overigens nog een bouwteamovereenkomst worden gesloten.

Het is allemaal weinig sexy, maar uiteindelijk komt het er op neer dat deze week de bouw van het Muziekpaleis gewoon is begonnen.

Reacties

Reageer