Kap

In door HB1 Reactie

Er is een kapvergunning aangevraagd voor maar liefst 74 bomen (voornamelijk iepen) langs de Catharijnebaan tussen Smakkelaarsveld en Mariaplaats. Als je deze groenomzoming van de bak nog wilt zien moet je snel zijn, de herfst komt eraan, daarna de motorzagen.
Dan is het voor de komende vijf jaar echt een kale boel. De vergunningaanvraag houdt verband met ingrijpend riolering-, grond- en kabelwerk en de sloop van de tunnelbak. De laatste CU update, die in de hah-bladen van deze week staat, geeft aan dat sloop van de bak medio 2009 kan beginnen. Als dit is gedaan wordt deze met zand gevuld en zo ontstaat een groot terrein dat voor bouwwerkzaamheden en wegomleidingen zal worden gebruikt. Er wordt door de gemeente ook gesproken dat de ruimte kan worden gebruikt voor stadstrand, maar dat vind ik nogal overmoedig. Als er uberhaupt al ruimte overblijft dan zal het direct worden ingezet voor gratis fietsenstalling. Want het fietsenprobleem begint nu al onbeheersbaar te worden, terwijl de werkzaamheden nog eigenlijk niets voorstellen.