Welstand over nieuw HC

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Twee weken geleden is er in de Welstandscommissie met de respectieve architecten gesproken over het nieuwe HC-entreegebouw langs de Catharijnesingel/verbouwing van Singelborch en het Stadskantoor. Een verslag daarvan vind je [hier] op pagina 4 en 5.

Je moet terwijl je het leest maar even volop je fantasie gebruiken, want in dit soort verslagen nemen ze helaas nooit plaatjes op. Ik verwacht ook niet dat Corio in deze fase nieuwe schetsen openbaar zal maken. Maar dat maakt het proza niet minder leuk om te lezen. Als je ervan houdt tenminste.

De commissie heeft kritiek op de toren die Altoon+Porter en Corio hebben gepland op de hoek bij Achter Clarenburg: te groot en geen goede visuele verbinding met de oude stad. Ten opzichte van eerdere ontwerpen is er bovendien nauwelijks iets veranderd in de bouwmassa’s. Bovendien wordt nog even fijntjes aangegeven dat overbouwing van de Stationsstraat geen goede stedelijke ruimte oplevert, maar dat we er helaas, dankzij het Masterplan uit 2004, aan vastzitten. Uiteindelijk adviseert men positief over de vrijstellingaanvraag, met uitzondering van genoemde toren.
Heel anders is het bij het Stadskantoor, een project van NS Poort en Kraaijvanger Urbis. Daar is men vol lof over de ruimtelijke inpassing en adviseert men ook positief over de vrijstelling.
Voor beide projecten geldt dat de Welstandscommissie in een later stadium nog zal kijken naar de architectonische uitwerking.

Reageer