Luchtpost

In Nieuws door HB10 Reacties

Zondag 14 september is Utrechts Uitfeest, dat zal je niet kunnen zijn ontgaan. Naast de binnenstad zal een deel van de Catharijnesingel autovrij zijn. Op en rond het Moreelse viaduct kun je kennismaken met allerlei ‘groene’ en alternatieve vormen van [transport]. Ik hoop dat ik even mag proefrijden op een Segway, dat lijkt me namelijk wel wat. Het plaatje hierboven komt uit een setje ansichten dat in het kader van de actie Luchtpost zal worden verspreid door het Milieucentrum Utrecht. In de actie wordt aandacht gevraagd voor luchtkwaliteit.

Reacties

 1. Henk

  goh, eigenlijk best een goed idee voor de neudeflat dat groen. We maken er gewoon een boom van. En zo’n waterorgel in het centrum lijkt me ook een leuk toeristisch trekpleistertje. Je zou bijna denken dat meer mensen je blog lezen Herbert, alweer zo’n groen plaatje..haha

 2. Lars

  Dit is niet de Neudeflat maar het NH Hotel. Die parkeergarage, gaat die niet (uiteindelijk) tegen de vlakte? Er staat me zoiets bij.Die hangende tuinen van Babylon is een fraai gezicht en nog haalbaar ook. Of NH Hotel een klimop wil hebben, valt nog te bezien 🙂

 3. Anonymous

  dat zag ik ook, maar het nh hotel kunnen we (=de gemeente) natuurlijk niet gaan verbouwen, En de neudeflat is lelijker 😉

 4. Ill-b

  Leuke alternatieven! Dit soort plannen zouden natuurlijk in het stationsgebied geïntegreerd moeten worden. Vind dit ook een super oplossing voor het 18-hoog woongebouw aan de stadszijde van het station, om dat donkergrijze beton weg te werken met dit soort groen. Er zijn volgens mij daarvoor nog geen plannen om het te renoveren, en het zou flink uit de toon vallen als alle neiuwbouw er omheen is gerealiseerd.

 5. Anonymous

  Je kunt toch niet menen dat je die ouwe Holiday Inn mooier vindt dan de Neudeflat????Ben ik nou echt de enige die de Neudeflat een mooi gebouw vindt?

 6. Henk

  haha ik denk het niet hoor…het is net als een moedervlek, als hij maar op de juiste plaats zit. Persoonlijk vind ik dat de neudeflat langzaam bij het neudeplein is gaan horen, dus hij mag daar ook blijven. maar mooi…nee…

 7. Henk

  trouwens…het nh hotel vind ik toch niet lelijker dan de neudeflat, wel fantasielozer. De neudeflat zou (als ze hem willen laten staan) toch ook wel een opknabeurt nodig hebben, het ding is zo grouw geworden. Maar ik geloof dat driekwart van de utrechters hem het liefst gesloopt zou zien dus…

 8. ill-b

  Als ze de golfplaten ervan afhalen, en vervangen door een mooie, donkere steensoort o.i.d. en er verder een meer publieke functie, in de vorm van een restaurant op de bovenste verdieping(en) o.i.d., van maken zal het zeker geaccepteerd worden.

 9. ill-b

  En de gemeente heeft al eens mensen aan de tekentafel laten aanschuiven voor een nieuw plan voor de toren, maar veel haast lijken ze niet te hebben.

 10. Rob

  @anoniem ik heb de Neudeflat vanaf het begin een wanstalt gevonden. Echter na al die jaren is het wat mij betreft een icoon geworden, gelijk een baken in zee. Mooi door z’n lelijkheid.Wat opvalt in de postings waar het woord Neudeflat valt, zijn de felle reacties erover, als een rode lap op een stier. Herbert, misschien een goed idee om er een dedicated posting aan te wijden, zodat we echt los kunnen

Reageer