Omgekeerd

In Reportage door HBReageer op dit artikel

Nu even weer wat luchtigers. We schrijven 1976. Op de plaats waar het muziekcentrum gaat komen hebben archeologen onder leiding van Tarq Hoekstra uitgebreid de geschiedenis, die terug gaat tot de vroege middeleeuwen, in kaart gebracht.

Dan komen de graafmachines en verwijderen alles wat het muziekgebouw in de weg staat. Omdat het onderkelderd wordt is dat dus zo goed als alles. Een stuk kasteelmuur en een deel van de Vlaamse toren ontspringen de dans, zoals op deze foto is te zien.

Inmiddels is de sloper ook aangeland op het niveau dat goed zichtbaar is op onderste foto’s: de oostelijke kelders. Zouden ze zich realiseren hoe het er daar, pak hem beet, dertig jaar geleden uitzag?

[bron foto’s Het Utrechts Archief – Gemeentelijke fotodienst]

Reageer