In tweede instantie

In door HB2 Reacties


Een kleine tachtig blogbezoekers gaven hun mening over de architectenkeuze voor de bibliotheek. Er blijkt een grote betrokkenheid uit. 65 Procent staat achter de keuze, de rest vindt het een gemiste kans. Je ziet hierin de controverse doorklinken die ook al voelbaar was bij de jurypresentatie. Het is wel duidelijk dat dit gebouw de hearts en minds moet gaan veroveren. Nu zal het dat ook wel gaan doen, daar ben ik niet bang voor, maar niet dankzij de looks.
Tijdens een van de eerste vergaderingen van de commissie Stedelijke Ontwikkeling van dit najaar zal de financiële haalbaarheid van dit gebouw worden gepresenteerd. Zo’n honderd miljoen mag het kosten. Anders dan bij het Muziekpaleis staan hier nog inkomsten van appartementenverkoop tegenover. Waar ik echter benieuwd naar ben is wat de Raad vindt van de keuze en op welke manier er nog enige groenambities op dat bouwperceel kunnen worden gerealiseerd. De bomenvisie ligt er, maar er zijn meer aspecten aan stedelijk groen waar ik eigenlijk nog weinig substantieels over heb gelezen: vegetatiedaken en groene gevels. En dan bedoel ik geen klimopje tegen een muur of een acertje in een leuke Intratuinpot op het balkon. Nee, serieuze compensatie voor de groei in beton, staal en glas. Met name Corio, die zoveel nieuwe vierkante meters mag realiseren, zou op dit vlak wel eens iets aan onze stad mogen teruggeven. Ook al staat het nergens in een contract of ontwikkelingsovereenkomst, maar gewoon als een teken van goodwill.

Reacties

Reageer