Hap

In Reportage door HB1 Reactie


Vanmorgen om half tien drukte de machine met de tyrannosaurus-kaken behoedzaam een muur van b2-blokken naar binnen, op een manier alsof er nog iets gespaard moest worden. Maar dat was misleidend. De kaken zochten hun weg naar het binnenste van de kleine zaal, om grip te krijgen op het beton van het dak. De bedoelingen zijn weinig zachtzinnig.
Terwijl de uitvoerder geconcentreerd toekijkt en de cameraman van RTL-Z zijn beelden schiet is de uitwendige sloop van de kleine zaal van het Muziekcentrum nu echt van start gegaan. Het water voor het nathouden van het vallende puin haalt men provisorisch uit het vijvertje. De machine werkt snel. Binnen een kwartier is de muur weg, een pilaar is fijngeknepen en een stuk dak komt met geraas naar beneden. Het is hypnotiserend, als kijken naar een kampvuur.


Reacties

  1. Rop

    Herbert,ik ben jaloers dat ik er niet bij kon zijn. Maar hier op Chios is het ook wel ok.En ik heb gelukkig de pre-sloopfoto’s šŸ˜‰Rob

Reageer