Vrijstelling Stationsstraat

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

In het vernieuwde Hoog Catharijne zal de Stationsstraat worden overkapt. Er zijn door Corio weer twee aanvragen voor vrijstelling in het kader van de WRO gedaan. Het eerste betreft de bouw van een nieuwe meldkamer met dienstencentrum op de begane grond en de tussenlaag in het bestaande Radboud-gebouw. Het tweede is het overkappen van de Stationsstraat ten behoeve van winkelgebied. Met name het laatste vind ik zwak punt van de vernieuwing. De massiviteit van het complex wordt er opnieuw groter door en er wordt stilletjes weer een openbare Utrechtse straat toegevoegd aan het private domein van Corio. Kunstlicht, videocamera’s, anonimiteit. Ja, misschien wel afgehekt als de Westerstraat en de Stationsdwarsstraat.
Maar wat bazel ik nou. Daar moeten helemaal geen mensen willen zijn. Ze moeten met de roltrap naar boven willen. Naar de etalages en de kassa’s.
(bron afbeeldingen: Corio)

Reageer