Vrijstelling HC en Stadskantoor

In door HBReageer op dit artikel

Een kort berichtje tussen de gemeenteberichten, datum 2 én 9 juli jl., kopje Vrijstelling: “Hoog Catharijne, Het uitbreiden en renoveren van winkelcentrum Hoog Catharijne inclusief de uitbreiding van de ondergrondse parkeergarage Vredenburg.” En een ander van 16 juli: “Het oprichten van een kantoor (stadskantoor)”.

[edit:]Dankzij Moniek van der Sanden (POS) weet ik inmiddels dat het om binnengekomen verzoeken voor WRO/artikel 19-vrijstelling gaat. De eerste is het westblok van Hoog Catharijne (Corio), het nieuwe entreegebouw op de plek van Peek en Cloppenburg, inclusief parkeergarage die verbonden wordt met de Vredenburggarage. NB dus niet het poortgebouw en de overkluizing. De tweede is het vrijstellingsverzoek voor het Stadskantoor (NS Poort) aan de westzijde van het station, aan de Mineurslaan. De gemeente gaat nu kijken of de verzoeken aan de eisen voldoen. Daarna vindt tervisielegging plaats in het kader van artikel 19-procedures. Dat zal waarschijnlijk rond oktober zijn. Als het zover is zal er ook wel een informatieronde van beide projecten volgen. Een dergelijke procedure voor het Muziekpaleis loopt 24 juli a.s. af. De procedure voor de OV-Terminal is afgerond. Dat een vrijstelling voor een van de stationsprojecten niet wordt afgegeven, kan gezien alle bestuurlijke voorbereidingen gerust worden uitgesloten.

Reageer