Kasteelresten in kelder

In door HB1 Reactie

In deze [post] heb ik de situatie weergegeven van het toekomstige appartementencomplex De Vredenburg en de kasteelresten in de grond. Nu is er twee weken geleden in de Welstandscommissie besproken dat de kelder van dat gebouw iets anders zal worden. Ik citeer uit de notulen: “Voorgesteld wordt om de kelder los te houden van de monumentale resten van kasteel Vredenburg. De consequentie hiervan is ook dat de positie van de trappenhuizen van de woningen moet worden aangepast. De trappenhuizen vallen nu meer binnen de contouren van het binnenhof. Deze aanpassing respecteert de archeologische resten en verbetert de aanblik van het binnenterrein van de woningen. De commissie is akkoord met deze planaanpassing.” Ik neem aan dat op een of andere manier de kasteelresten nog wel zichtbaar zullen blijven. Want dat is altijd het uitgangspunt geweest.
In de notulen wordt ook gesproken over een intensiever contact tussen de commissie en de projectorganisatie stationsgebied in de komende tijd, onder andere in verband met ontwerp van de Catharijneknoop met de vele bruggen. Over het tijdelijke fietsgebouw op het Smakkelaarsveld heeft men zich niet inhoudelijk uitgelaten. Er is immers nog geen tekening of ontwerp beschikbaar. Men gaat akkoord met bouw ter plaatse, mits het gebouw er niet langer dan vijf jaar staat.

Reacties

  1. Michel

    Tja, de fietsflat bij Amsterdam CS zou er ook maar tot nu al meer dan 5 jaar geleden staan, dus tijdelijk is een relatief begrip (maar uit eindelijk is alles natuurlijk tijdelijk…)

Reageer