'Mos wil dakgroen'

In door HB3 Reacties

Mooie kop in het Stadsblad vandaag. Kennelijk heeft wethouder Giesberts het plan van partijgenote Mos overgenomen om grootschalige geveltuinen en groene daken in Utrecht te gaan aanmoedigen.

Dat werd tijd. Er zijn al heel wat steden voorgegaan, denk aan Londen bijvoorbeeld. De motivatie is dat een groen dak beter isoleert, stof afvangt en voor een betere lucht zorgt. Voeg daar nog aan toe het beter hemelwater bufferen, het dak beschermen tegen ultraviolette straling en meer leefruimte voor insecten en vogels. Kortom, het brengt het beste van de stad en het land samen.
Ik hoop wel dat men verder wil gaan dan daktuinen subsidiëren, maar echt de constructieve aanleg van sedumdaken ter hand wil nemen. Dat zet tenminste zoden aan de dijk. En ook een groene gevel is veel meer dan een klimopje de vrije hand geven, dat het artikel in het huis-aan-huisblad lijkt te suggereren. Ik hoop echt dat deze concepten alsnog in het stationsgebied worden opgepakt. Het is nog niet te laat. Een aantal projecten zijn nog in VO-fase. Prorail heeft met de OV-Terminal zijn beurt verkeken maar andere kunnen er nog van profiteren.
Voor geïnteresseerden, bekijk ook even de links in deze [post].

Reacties

  1. Anonymous

    Een geweldig idee dat helemaal past bij onze mooie stad. Ik hou niet alleen van Utrecht door de cultuurhistorische erfenis aan bouwstijlen, maar ook door de vele mooie oude bomen langs de grachten en singels. Vooral de wildgroei her en der geven de stad iets echts en natuurlijks, dus laat ze hier zo snel mogelijk mee beginnen.

  2. Ronald

    Ik speel al tijden met het idee voor een dakterras op het dak van mn flat (woon op de bovenste etage), maar ben bang voor gezeik van welstandscommissie. Hopelijk brengt dit mijn droom dichterbij: In mijn eigen tuin bbq’en op 6 hoog, met panoramic view 😀

  3. Rop

    Misschien hebben ze het licht gezien, maar het zou werkelijk geweldig als dit opgepikt zou worden. De praktijkvoorbeelden liegen er niet om.

Reageer