Spook in de OV-terminal

In Nieuws door HB3 Reacties

Met de Art. 19 procedure in het verschiet is het natuurlijk van belang dat de nieuwe OV-Terminal goed aan het publiek wordt getoond. Movares en Benthem Crouwel hebben de bestaande 3D-animatie van het gebouw geupgradet. Het is nu erg realistisch. Veel wit, veel glas, licht, bewegende mensen. Aan het begin vind ik het heel mooi: de auto’s, de Stationsstraat, de glasgevel. Maar dan krijgen ze opeens haast: de animatie begint te jagen. Er is geen tijd om de boel in je op te nemen. Waar sta ik, hoe ben ik er gekomen, wat zie ik eigenlijk, wat is er links en rechts, is dit oud of nieuw? Het animatiespook vliegt en suist over de poppetjes. Niemand beleeft op zo’n manier een gebouw. Nou ja, architecten blijkbaar: geesten in hun eigen werk. Dames en heren: mooi beeld, maar mag het wat minder RTL en wat meer Arte?

[klik] en oordeel zelf.

Reacties

  1. hb

    Las net dat er sinds kort ‘slow management’ bestaat. Slow food kende ik al. Het wachten is nu op ‘slow 3D’. De wereld draait veel te hard. We slingeren nog eens de ruimte in met ons allen…

  2. Anonymous

    De animatie ziet er inderdaad erg mooi uit. Ik lees hier boven dat de animatie langer moet duren! Ik vraag me alleen af of je de animatie nog steeds bekijkt als het 10 minuten duurt ipv 4? En aangezien dat de animatie voor een artikel 19 is gemaakt, denk ik dat het goed is.Als publicatie stuk mag er idd iets meer getoond worden.

  3. hb

    Het beeld mag wat trager, meer om je heen kijkend, op diverse relevante plekken in en om het gebouw. De animatie hoeft er niet langer door te worden.

Reageer