Rabeton

In door HB2 ReactiesZaterdagochtend even op de Croeselaan gestopt om me te verwonderen over de enorme hoeveelheid beton die ze op Goede Vrijdag in de put van het nieuwe Rabobank-hoofdkwartier hebben gereden. Dat viel een beetje tegen, want er was niet veel meer te zien dan een vochtige cementvloer. Toch zit er in dit vloerelement van een van de twee torens maar liefst 2800 kuub beton! Er waren 280 vrachtauto’s voor nodig om dit aan te voeren. Om technische redenen moest deze stort ononderbroken gebeuren. Dat het nogal stevig is uitgevoerd is omdat er een toren van zo’n honderd meter op zal gaan verrijzen. A.s. donderdag 31 maart wordt de tweede torenvoet gestort. Zelfde recept.

Reacties

  1. Anonymous

    De Rabobank zal binnenkort eindelijk het ruime sop kiezen. Een parel van Utrecht lijkt dit te worden als je de ontwerpen mag geloven. Helaas is er van het stationsgebied zelf nog geen spa de grond ingegaan.Gezien als een grote slepende parodie van onmacht en onkunde, wrijven andere steden zich lachend in de handen, waar het ene project na de andere de lucht ingaat. Wanneer zien we nu eindelijk de bouwkranen??

  2. Heather

    < HREF="http://superfanta.blogspot.com" REL="nofollow"><>< HREF="http://graffegiraph.blogspot.com/" REL="nofollow"><>< HREF="http://fcdc.blogspot.com/" REL="nofollow"><>< HREF="http://sngmachine.blogspot.com/" REL="nofollow"><>

Reageer