Status

In door HB4 ReactiesDirecteur Van Soelen van de bibliotheek over de nieuwe locatie in een interview in de laatste Binnenstadskrant: ‘Aan het groen komen we niet’. Nee, hij niet. Maar hoeveel groen gaat hier in de komende vijf jaar overleven? Hij zal er nog van opkijken.
Het dappere parkje Smakkelaarsveld gaat het in de komende jaren zwaar te verduren krijgen. Het zal voor van alles gebruikt gaan worden als de bouw eenmaal flink op gang komt en de ruimte schaars wordt: verlegde wegen, busbanen en fietspaden, materiaalopslag, enorme fietsenstalling, containers, schaftketen, aanleg HOV. Want het werk aan de Vredenburgknoop en de toekomstige bibliotheek, schuine streep cultuurhuis, vindt ongeveer gelijktijdig plaats. De volgende aanvraag kapvergunning is nog maar een kwestie van tijd.


30 Jaar groeien, in 30 minuten weg. Deze robuuste schietwilg (stamdiameter 130 cm), zal het vernieuwde Smakkelaarsveld niet meer kunnen sieren. Dit parkje heeft, ondanks haar ligging midden in het stenige Stationsgebied, geen enkele status. Hoe anders bij Moreelsepark en Zocherplantsoen…

Is dit een foto uit een land dat is geobsedeerd door veiligheid, aansprakelijkheid en risicouitsluiting? Dit wordt trouwens afgesloten als er aan de kabels wordt gewerkt. De fietsers krijgen een voorlopige route door het park.

Reacties

 1. Henk H.

  tja, elke bouwput heeft zo’n doucheputje nodig he. Hopelijk maken ze er weer wat van als alle bouwketen en tijdelijke fietsenstallingen weg zijn.

 2. Anonymous

  Inderdaad hoogst betreurenswaardig dat ook hier het schaarse groen weer moet wijken voor infrastructuur en veiligheid! Klinkt misschien raar, maar doe mij dan maar een keer een stroomstoring, of laat me maar een keer over een door wortels omhoog gedrukte stoeptegel struikelen. De obsessie voor risicouitsluiting en de angst voor claims lijkt inderdaad het gemeentelijke groenbeleid te bepalen.

 3. Ronald

  Tsja, kijk, dat smakkelaarsveld is nu niet meer dan een viezig onveilig piespark, bedolven onder de gekraakte fietssloten, dus het zal er vast beter op worden!

 4. Henk H.

  hmm, tja, ook dat is waar. maar de nieuwe fietsenstallingen komen ook op het smakkelaarsveld, dus het zal vrij snel weer een fietswrakkenkerstboom worden denk ik.

Reageer