Tijdgeest

In door HB4 Reacties

Net gehoord op de radiodocumentaire over de bouw van Hoog Catharijne: “Toen de plannen voor het winkelcentrum klaar waren, we spreken over de jaren zeventig, bedacht men dat er ook iets cultureels bij moest komen. Toen bouwde men Vredenburg. Nu sloopt men een groot deel daarvan om er vervolgens een enorm muziekpaleis van te maken. Een gebouw dat nog het meest doet denken aan een winkelcentrum.”

Reacties

  1. .

    Nou bedankt. Ik citeer alleen maar. Ik vind de plannen van het Muziekpaleis prima. Maar zie ook de ironie in de schuiving van de accenten toen en nu.

  2. Imar

    Inderdaad een opvallende verschuiving, al zou ik het er persoonlijk niet zo mee eens zijn dat het muziekpaleis doet denken aan een winkelcentrum (is het omdat er meerdere functies op een plek samenkomen? Omdat er veel glas wordt gebruikt? Omdat het in een winkelgebied ligt? Omdat er wordt geconsumeerd?)

Reageer