Smakkelaarsveldbieb

In Nieuws door HB2 Reacties


Op deze plek moet over vier jaar een bibliotheek annex cultuurhuis komen. Architecten worden nu uitgenodigd om ons te verblijden met een gebouw dat een ‘belangrijk herkenningspunt’ in het gebied moet worden. De bussen en waarschijnlijk ook de trams blijven er rijden, onder het gebouw door.

Naast de nieuwe centrale bibliotheek zal het gebouw nog aan veel meer gebruikers ruimte bieden: een filmhuis (gesprekken met ’t Hoogt vinden plaats als ik het wel heb), het UCK, auto’s en bussen onderin en een groot aantal woningen er bovenop. Het gebouw zal met zijn 45 meter hoogte een vergelijkbare visuele impact hebben als het Muziekpaleis. Men zoekt een ‘tot de verbeelding sprekend gebouw’ en daartoe worden architecten aangespoord om te laten zien wat ze kunnen.

Inschrijving is tot 10 maart. Dat betekent nachten doorwerken aan die maquettes! (Zou ik ook mee kunnen doen? Ben wel geen architect maar als ik nu iets heel moois bedenk?) Dan kiest men daaruit groepje bureaus die een visie mogen gaan presenteren. Dat is in mei en iedereen kan daar kennis van nemen. Ja zelfs meebeslissen als ik de berichten goed lees. Maar of de Utrechter daar nu fiducie in heeft durf ik te betwijfelen. De ‘Visie A wond’ moet eerst maar eens genezen. Dit najaar wordt dan door het college een keuze gemaakt en gaan de nieuwbouwplannen de Raad in en het overige circuit.

De aanbestedingsdetails vind je hier.

Almere bouwt momenteel aan zijn nieuwe centrale bibliotheek en laat dat live zien.

Reacties

  1. Wilbert

    Wel grappig dat ze in Almere hun tijd ver vooruit (welgeteld 1 uur) zijn, met zelfs een blik in de toekomst. Systeemklok van de computer waar de webcam aanhangt loop waarschijnlijk een uur voor ūüėČ

  2. Lars

    Ik dacht dat ze de trams aan de Westkant zouden houden? Alle afbeeldingen die ik had gezien lieten de trambaan afbuigen richting Jaarbeursplein.

Reageer