Miljoenendeal voor Wolfsen

In door HBReageer op dit artikel

Never a dull moment. Zo zit je nog bij een zestigjarig bruidspaar op de koffie, zo teken je een deal van tientallen miljoenen. Morgennamiddag mag de kersverse burgervader samen met zijn wethouders de tweede grote deal met Corio bezegelen.

De contracten die donderdagnamiddag worden getekend betreffen het verbouwen van – even kortgezegd – het Radboudkwartier, de overdracht van ‘westelijk Hoog Catharijne’ aan de gemeente en een nieuw winkelcentrum in Leidsche Rijn (
45.000 vierkante meter detailhandel).

Burgemeester Wolfsen, wethouders Janssen en Bosch en Gerard Groener, directeur van Corio, ondertekenen de ‘Bilaterale ontwikkel/projectovereenkomst Radboud/koppen OV-terminal’, BOO. Ook tekenen ze een realisatieovereenkomst waarmee Corio de definitieve eindbeleggerspositie verwerft op het winkelvastgoed in Leidsche Rijn Centrum.

In de BOO worden rechten van gemeente en Corio aan elkaar overgedragen. Corio verplicht zich bijvoorbeeld tot de verkoop van de Stationstraverse, de sporthal, de Catharijnehof en de Jaarbeurspleingarage. Deze eigendommen heeft de gemeente nodig om de OV-Terminal en het Sijpesteinkwartier te kunnen bouwen. Met de sloop van de sporthal zal snel worden begonnen. Het gebouw is momenteel al niet meer in gebruik. De gemeente zal de andere objecten blijven exploiteren totdat de sloop ervan procedureel rond is.

In 2006 werden de eerste contracten tussen gemeente en Corio getekend. Hierin werd de realisatie van Muziekpaleis en winkel/appartementengebouw De Vredenburg vastgelegd. Samen met de nieuwe BOO is nu het complete nieuwe Hoog Catharijne vast omkaderd. Dat betekent overigens niet dat het hele blok op de schop gaat. Er zijn nog veel meer eigenaren, waaronder verhuurders van kantoorruimte, een groot aantal particulieren en de Rabobank die er niet bij betrokken zijn. De verbouwing van het complex betreft alleen het gedeelte waar momenteel ook winkels zijn, Hoog Brabant, maar ook bijvoorbeeld het straatniveau, door onroerendgoed-mensen aangeduid als ‘de plint’, ofwel niveau 0. De ‘vergeten’ ontwikkeling van dit niveau is een van de redenen dat het HC-gebied een slechte naam heeft gekregen.

Het zal nog enkele jaren duren voordat de eerste spade de grond in gaat. Eerst worden het muziekpaleis en het winkel/appartementencomplex De Vredenburg gerealiseerd. Corio heeft dat laatste gebouw nodig als uitwijk voor onder andere P&C.

Reageer