Rabotorens

In door HBReageer op dit artikel

Op het bouwterrein van het nieuwe Rabobank hoofdkwartier aan de Croeselaan is volop activiteit. Er zijn heel wat damwanden geslagen en kelders gegraven, de betonmolens draaien op volle toeren. Je kunt al mooi zien waar de twee slanke torens gaan komen.

Dit bouwproject valt eigenlijk buiten de scope van mijn blog en daarom zal ik het niet van nabij volgen. Wie dat wel doen zijn de forummers op Skyscrapercity, waarvan er enkele bij Rabobank werken en regelmatig de camera ter hand nemen voor een paar mooie overzichtsplaatjes. Als je het op afstand en toch van nabij wilt volgen kun je het beste deze link even bookmarken.

Voor wie het nog niet weet: de ‘wolkenkrabbers’ van Rabobank zullen de hoogste gebouwen gaan worden in het centrum van Utrecht, vergelijkbaar met de Dom, maar wel op een respectabele afstand ervan. Door kleur, vorm en materiaalgebruik zullen ze met deze oude toren in alle opzichten een bijzonder contrast vormen. Wel zal het silhouet van deze torens op termijn moeten gaan wedijveren met andere hoge gebouwen in het westelijk stationsgebied.

Reageer