Ontwerp nieuwe Vredenburgplein 2

In door HB3 Reacties


De artist impressions met de markt zeggen me niet zoveel, maar de plattegrond vind ik des te interessanter. Het doet me deugd dat men een groen plein voor ogen heeft, zonder fratsen. Het aantal geprojecteerde bomen is bij lange na niet het aantal dat nu al is gekapt, maar de Vredenburgstraat wordt ook een laan, dat maakt veel goed. En zo groot als op het kaartje zijn ze voorlopig natuurlijk ook niet.
Deze aanleg vraagt om nieuwe straatnamen. Aan twee zijden van het nieuwe muziekpaleis (moet trouwens ook nog een naam krijgen!) en in het verlengde van de Jacobsstraat komen straatjes bij. Aan de andere zijde van het water verdwijnen straten, de Stationsstraat bijvoorbeeld. Deze naam wordt verplaatst naar wat nu het Stationsplein heet. Die naam zal dan mogelijk naar niveau 1 worden getild. En dan komt er een straat langs het station die eigenlijk ook wel een naam verdient. Oh ja, nog een naam die verdwijnt: Patatstraat! Hoewel je daar niet helemaal gerust op kan zijn.

Reacties

  1. Martijn

    Volgens mij valt het met de omvang van die bomen wel mee: als ik het goed zie zijn vooral bestaande bomen ingetekend, en die zijn al behoorlijk fors.

Reageer