Beslissen

In door HB1 Reactie

Morgen vergadert de Raad over twee belangrijke punten uit het stationsgebiedplan. Een daarvan is de ontwikkelovereenkomst van het nieuwe Hoog Catharijne, met daarbij ook de bouwplannen van de veelbesproken Catharijneknoop.

Het andere punt is het terrein van de Knoopkazerne. Daar wil men het rijk toestemming gaan geven om in totaal 70 duizend vierkante meter kantooroppervlak te realiseren. Dat zal betekenen dat men er flink de lucht in zal gaan. Op dat terrein staat nu een relatief klein spiegelend kantoorgebouw van Defensie. Voor mensen die zich in de stukken willen verdiepen, kijk hier.
Maar de pièce de résistance wordt ongetwijfeld het Poortgebouw, onderdeel van de nieuwe bebouwing ter hoogte van de herstelde singel. Wethouder Janssen, het college, POS, Corio en een parade aan stedebouwkundigen steken hun nek uit en het is nu aan de Raad om te laten zien hoeveel durf men heeft. Negatief oordelen over de plannen is nogal gemakkelijk. Het aanbieden van betere alternatieven is op dit moment bijna niet meer mogelijk. Voor de die hard stukkenlezers onder jullie: hier een rijtje documenten van de afgelopen paar weken dat op deze besluitvorming betrekking heeft. Dit is een aanvulling op het Dossier HC dat in de zijbalk van dit weblog staat.

Raadsbrief 21 december 2007 bijlage 3 harde randvoorwaarden
Raadsbrief 21 december 2007 bijlage 4 programmatabel
Raadsbrief 21 december 2007 bijlage 5
Raadsbrief 4 januari 2008 BOOBPO Radboudkoppen OV-Terminal
Raadsbrief 4 januari 2008 bijlage A02.00
Raadsbrief 4 januari 2008 bijlage A 02.00CA
Raadsbrief 4 januari 2008 bijlage A02.01CA
Raadsbrief 4 januari 2008 bijlage A02.02CA
Raadsbrief 21 december 2007 gewijzigd contract BOOBPO Radboud koppen OV-Terminal
Raadsbrief 21 december 2007 bijlage 2 met 11 aanbevelingen
Raadsbrief 21 december 2007 bijlage 6 en 7
Raadsbrief 21 december 2007 BOOBPO Koppen OVT en Radboud
Raadsbrief 21 december 2007 mark-up BOOBPO Koppen-OVT Radboud versie 14 versus versie 12

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet weet wat hierin allemaal staat. De raadsvergadering zal via internet hier te volgen zijn. Afhankelijk van de uitkomsten van de discussies neemt het College volgende week een besluit.

Reacties

  1. Imar

    Dank Herbert voor het overzichtelijk verzamelen van alle relevante stukken! Zoals je zegt, negatief oordelen is erg makkelijk, zeker als men niet op de hoogte is van wat er allemaal al voor alternatieven, bepalende regelgevingen en noodzakelijke beslissingen zijn besproken en gepasseerd. Laten we hopen dat er niet opnieuw veel vertraging optreedt…

Reageer