Site

In door HBReageer op dit artikel

De nieuwe promotiesite voor het stationsgebied, cu2030.nl, is nu ook verder opgetuigd. De baby’s blijven kennelijk on board, maar er is nu veel ruimte voor de feitelijke projecten ingeruimd. En de site is snel. Een hele vooruitgang.

De documentatie, ambtelijke stukken en plannen zijn op de gemeente-site achtergebleven, maar wel veel beter gecatalogiseerd. Zie hier. Wel ontbreken er enige recente documenten die men vaak na enig vasthoudend zoeken kan terugvinden onder de Gemeenteraad. Voor mensen (zoals ik) die het project volgen wel handig om even te bookmarken.
Cu2030 heeft ook een duidelijke nieuwsfunctie, waarbij ze er goed aan zouden doen de voor de betrokkenen relevante nieuwszaken los te maken van ‘nieuws’ over kleurplaten en gedichten. Berichten over werkzaamheden hebben ook een eigen ingang, en terecht.
De info over de deelprojecten zelf is op een handige manier via een kaart van het stationsgebied toegankelijk gemaakt. Je kunt er aardig wat vinden, zowel stokoude plaatjes als de zeer recente. En dat maakt het gelijk ook wat gevaarlijk. Neem nieuw Hoog Catharijne. Daar staat tot mijn verbazing dat het de definitieve ontwerpen betreft. Vind ik een beetje misleidend. Waarom niet “Ontwerpen 2007”? Anders dan bijvoorbeeld het Muziekpaleis of het appartementencomplex op het plein, moet hierover het debat nog worden gevoerd. En dat is in volle gang, zoals we weten.
En dan het Muziekpaleis. Daar staat een heel recente impressie waar, als ik me niet vergis, ook een stuk van de singelinrichting op te zien is. Maar toen ik op de 3D-filmpjes klikte schrok ik. Die zijn hartstikke oud! Haal alsjeblieft weg, niemand kan dat relateren aan de finale plannen. Het filmpje dat is gemaakt voor de Wolff-bioscopen is daarentegen wel informatief omdat er verder nog niets concreters is. Ik zou willen dat Corio/POS zulke filmpjes had gemaakt voor de Catharijneknoop. Kan de Raad daar niet op aandringen? Zo is er bij een aantal deelprojecten wel wat aan te merken. Het Stadskantoor bijvoorbeeld. Ik kan daar ruimtelijk geen chocola van maken. Heeft het zin dit soort plaatjes te publiceren?
De opvallendste afbeelding die ik al klikkend aantrof is de bruggenknoop,
in de cinematografische droomstijl van UN Studio. Iedere doelgroep zijn eigen oversteek. Dat is toch voor een aannemer om de vingers bij af te likken?

Reageer