Intermezzo

In door HBReageer op dit artikel

Google Earth
Met een paar klikken
hangen we boven de wolken, verlaten we alle staten en kantelen de aarde die nadert en nadert. Zolang ik het roer omklem ken ik geen hoogtevrees. Van alle landen en steden precies deze coördinaten. Ik herken het hart van Utrecht, de golvende lijn van de Oude Gracht. Daarnaast, vierkanter dan vierkant de contouren van Hoog Catharijne. Iemand is mij voor geweest, heeft zijn schotel achteloos geparkeerd, stapelt schoorstenen en luchtkokers op rommelige daken, vergeet zijn ladders in een symfonie van bruin en grijs. Met een paar klikken verlaat ik de stad die groeit en bruist en verandert.

…schreef Eric van Loo (hier) onlangs en won er een prijs mee in een verhalen- en gedichtenwedstrijd georganiseerd door SLAU, Corio en POS. Eric, schrijf nog eens iets zodra de machines hun vergruisbekken zetten in de muren van het Muziekcentrum…

Reageer