Night life

In Reportage door HB2 Reacties


Bus passert Smakkelaarsveld en arriveert op stadsbusstation.


Taxistandplaats met gedeeltelijk vernieuwde overkapping.


NS Station met op de achtergrond het Beatrixtheater.


Zicht op de Vleutenseweg, met heel in de verte versierde bouwkranen langs de A2. Er passeert een lange goederentrein met ammoniak van DSM Agro, heb ik me laten vertellen.


Zicht langs de HC-kantoren op de binnenstad. Net of het middenschip van de Dom er nog gewoon is…


Zou het markante daklicht van de grote zaal de verbouwing tot Muziekpaleis overleven?
(Alle foto’s gemaakt op 29 november jl)

Reacties

  1. Gerwin

    “Vernieuwde overkapping”, ze hebben daar gewoon wat zeilen gespannen. Het ziet er heel zielig uit. Nog zieliger dan die naar urine stinkende bak beton daar al was.

  2. Henk

    Hallo Herbert,Goed dat je op foto 4 de ammoniaktrein laat zien. Het is de onbekende nachtelijke bezoeker van het stationsgebied en een potentieel gevaar voor de stad.DSM Agro laat zo’n trein 4 `a 5 keer per week van Geleen naar IJmuiden (en dus door Utrecht)rollen. In het DSM complex in Geleen wordt er uit aardgas en stikstof ammonia geproduceerd, wat in IJmuiden met bijproducten uit het Hoogovenproces tot kunstmest verwerkt wordt. Ik wed dat er weinig gemeenteraadsleden zijn die hiervan kennis hebben! Het emplacement is dus een mogelijk rampgebied, wat in de komende jaren omgeven zal worden door bebouwing en daardoor steeds moeilijker bereikbaar wordt voor rampenbestrijders. Overigens moet de ammoniaktrein niet verward worden met de beruchte chloortrein, die al enkele jaren in NL niet meer rijdt.Overigens alle hulde voor je website en de prachtige foto’s.Er is – terecht – veel afgegeven op het stationsgebied en HC, maar fotogeniek is het wel!Henk RijkseUtrechtNB Info ammoniaktrein: google.nl, intikken: factsheet en ammoniaktrein

Reageer