Vioolconcert

In door HBReageer op dit artikel

Vanavond is het zover, dan treedt gelauwerd violiste Jeanine Jansen op met het Residentieorkest in het kersverse Vredenburg Leidsche Rijn. Een ware mijlpaal. Deze concertzaal zal waarschijnlijk tot 1 januari 2012 in gebruik blijven. Misschien nog wel langer. Het is gesitueerd op een hele rare plek in het niemandsland van de A2-wegenbouwers, gebouwd in een record tijd, spartaans ingericht, maar u kunt wel zitten op de oude vertrouwde rode Vredenburg-klapstoeltjes. Uiteraard gaat alle aandacht uit naar de vraag: hoe klinkt deze zaal? Gisteren op het NOS-journaal zei mevrouw Jansen er al iets over. Geen ‘fantastisch’ maar ook geen ‘we zien wel’. Iets diplomatieks er tussenin. Je kunt het ook niet goed voorspellen als de zaal niet is gevuld. Vanavond zullen we het weten.

Reageer