Fiets op Vredenburg

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

dsc_7464a1De archeologen en de pijpenleggers zijn momenteel klaar. Slopen van Vredenburg mag nog niet. Wat dan? Dan maar weer fietsen neerzetten, om de druk op de omgeving te verminderen. Het al op de schouw aangekondigde plan wordt in gang gezet.

Vanaf vandaag is het op drukke winkeldagen en -avonden mogelijk om binnen de bouwschutting aan het Vredenburg fietsen te parkeren. Dit is in ieder geval tot 6 januari, maar het zal vast worden verlengd, aangezien er tot maart geen activiteiten zijn te verwachten. Er werd vandaag volop gebruik van gemaakt. De looproute op het kruispunt bij hotel Smits werd door een aantal verkeersregelaars succesvol vrij gehouden van wild geparkeerde fietsen.

Deze geïmproviseerde stalling is onbewaakt en tijdelijk. Openingstijden: za 900 tot 1900 uur, op koop-zo, wo en vr van 1200 tot 1900 uur, koopavonden van 1700 tot 2200 uur.
Zo, nu weet u het. Er is nu geen enkel excuus meer om uw rijwiel pontificaal in looproutes te zetten en vervolgens met uw korte lontje te reageren als iemand er iets van durft te zeggen.

Overigens zal in februari een nieuwe bewaakte fietsenstalling openen aan het Stationsplein, aan de Moreelseparkzijde. Er worden bovendien talloze rekken vernieuwd en bijgeplaatst. En dan nog de stalling op het Smakkelaarsveld. Ik zag dat ze daar trouwens al bezig zijn met het verlengen van de stoep. Ja, 2008 wordt een echt Help-de-fiets-het-rek-in jaar.

Reageer