Open haven

In door HBReageer op dit artikel


Vandaag in Breda geweest. Deze stad is een stapje verder dan Utrecht met het herstellen van de oude waterstructuren. Hier zie je het begin van fase twee van het uitgraven van de Nieuwe Mark. Ik heb wat foto’s genomen omdat het een heerlijke chaos is met telescoopkranen, diepladers, riooluitzuigtankauto’s, graafmachines, bulldozers, schaftketen, bouwmaterialen, hekken, borden en mannen in oranje pakken. Ah, dat staat ons dus nog te wachten, maar dan op een nog iets grotere schaal.
Hier kun je zien dat de volwassen platanen die op het havenprofiel staan worden uitgegraven, opgetakeld en op een dieplader worden afgevoerd (helemaal op de achtergrond). Ik moest meteen denken aan Vredenburg. Altijd al gedacht dat men zich er een beetje gemakkelijk vanaf maakte: kabels en funderingen zouden spelbreken en omzagen zou de enige optie zijn. Ik weet zeker dat de helft van de bomen een tweede leven had kunnen krijgen, als de Bredase methode was gevolgd. Waar een wil is, is een weg.

Reageer