Mineurslaan (2)

In door HB2 Reacties

Terwijl er een kleine lokale mediahype is losgebarsten rondom het op handen zijnde raadsbesluit over het nieuwe HC en de Catharijneknoop, gaan aan de andere zijde van het station de voorbereidingen stilletjes voort.

In de vergunningenaanvragen duikt een ‘directiekeet’ op die langs de Mineurslaan wordt gevestigd. Dat kan alleen maar duiden op aanstaande sloop- en bouwactiviteiten. Op die plaats zal volgend jaar worden begonnen met het stadskantoor. Maar ook Prorail wil er aan de slag met de nieuwe OV-Terminal. Nu zijn daar alleen nog maar parkeer- en oude rangeerterreinen. Borden spreken van bodemsanering. Op die plaats wil je liever geen worteltjes kweken, na tientallen jaren gebruik door de Nederlandse Spoorwegen. Dan de Sporthal Catharijne. Troostelozer bestaat niet. Van buiten noch van binnen. De versleten kantine-inventaris staat droevig opgetast in de hal. Onder de sporthal baten bierfabrikanten een drietal kroegen uit. Dat zal binnenkort over zijn. Voorbereidingen voor overdracht van Corio aan de gemeente zijn in volle gang. Eenmaal in nieuwe handen dan rest maar één ding: weg ermee. (Benieuwd wie deze sloopvergunning zal durven aanvechten.)
Dat stukje Hoog Catharijne zal voorgoed verleden tijd zijn. Daar komt een brede, open trap die direct vanaf het plein toegang tot het station en tot het stadskantoor zal bieden.

Reacties

  1. Peter van S

    Interessant is dan wel dat AH-to-go daar in December een nieuw filiaal zal openen. Zit hier een financieel voordeel aan voor Albert Heijn? Mag aannemen als de sloop binnenkort start de AH-to-go geen lang leven beschoren zal zijn.

  2. .

    Dat zal dan zeker in de traverse zijn? Voordat daadwerkelijk met sloop wordt begonnen zal nog wel even duren vermoed ik. Maar ik schat in dat de sporthal als eerste aan de beurt zal zijn.

Reageer