Dempen die bak!

In door HB3 Reacties

Oke, ik loop wat op de feiten vooruit, maar op de schouw vanavond werd voor het eerst concreet gesproken over het heil van een gedempte Catharijne-tunnelbak. Er wordt nu serieus overwogen de bak zo snel mogelijk met zand dicht te gooien.

Men wil namelijk ruimte winnen voor allerlei verkeer. Want de bouwwerkzaamheden langs de Catharijnebaan en de Rijnkade zullen zulke grote hinder voor het bestaande verkeer opleveren dat alle ruimte dringend noodzakelijk is. Slopen en vullen met zand is daarbij de handigste en snelste optie. Daarna wordt natuurlijk een kilometer singel opengegraven, maar dat is dan van later zorg. Men rekent momenteel deze optie door. Dan moeten er nog vergunningen komen. Dan komen de verplichte bezwaren, dan het juridische getouwtrek, dan gaat het door.
Het leukste nieuwtje van de hele avond. Waarom? Omdat die stomme bak voor mij symbool staat voor de grootste dommigheid uit de recente Utrechtse geschiedenis. Symbool voor het groeidenken van waanzinnigen. Malloten die een snelweg rondom de binnenstad planden. Als de bak is verdwenen is er een daad gesteld. Van mij mogen ze bij het dichtstorten een gedenksteen begraven. Het omgekeerde van wat de NASA het heelal heeft ingestuurd. Een steen waarop spijt wordt betuigd. Een ‘nooit-weer steen’.

Reacties

  1. Rop

    Met het puin van de oude Jaarbeurs hebben ze ooit een heuvel gemaakt in Park de Gagel in Overvecht. De tunnelbak kan ook volgestort worden met het puin dat links en rechts tevoorschijn komt met de sloop van e.e.a.

  2. Jan

    ik hoop het niet, ze kunnen mooi die “baan” gebruiken voor omleidingen en om van Oosten voor te zijn

  3. Laurent

    Ja, die snelwegen aangelegd door een stad herken ik in Eindhoven ook. Dat werd in de jaren zeventig aangelegd, en in de jaren tachtig werd het vervolgens volgeplempt met stoplichten omdat anders die snelwegen gebruikt werden waar snelwegen voor zijn, namelijk snel rijden.Dus uiteindelijk zit je in plaats van een leuk oud centrum waar je slecht doorheen kunt rijden (Amsterdam) of een lelijk modern centrum waar je wél doorheen kunt rijden (Rotterdam) met een lelijk centrum waar je ook nog eens niet doorheen kunt rijden (Eindhoven helemaal en Utrecht gedeeltelijk).

Reageer