Baken

In door HBReageer op dit artikel


‘Ze doen maar zolang ik vanaf de Vleutenseweg maar gewoon de Dom kan blijven zien’, schreef een blogbezoeker. Even de fotografische proef op de som genomen. Het geplande poortgebouw zal het gat deels vullen tussen Dom en Radboudveste, als alles doorgaat tenminste. Als ik een lineaal op de stadsplattegrond leg zie ik dat de noordelijke gevel van het poortgebouw zal samenvallen met de Dom. Met een hoogte van 40 meter zal het wel van invloed zijn op dit vertrouwde silhouet. En anders is het wel het bibliotheekgebouw dat in deze zichtlijn is gepland en tot 45 meter hoog kan gaan worden.
De onderste bewoners van Radboudveste zijn helemaal niet blij met het poortgebouw: te hoog, te breed. Het komt zo’n beetje op hun stoep te staan en blokkeert compleet het zicht op de binnenstad.
En om alles even in het juiste perspectief te zetten, hier een prachtig plaatje dat ik van bloglezer Pete kreeg. Soort chinees pretpark. De artiest is mij niet bekend.

Reageer