Nr. 25 deel 2

In Nieuws door HB1 Reactie

Bloglezer Jonas schreef naar aanleiding van het bericht van woensdag: “(…) Ik vrees dat het echter niet de redding voor het gehele rijtje zal betekenen. Op al het materiaal dat ik de afgelopen jaren heb verzameld over Aanpak Stationsgebied waarop de van Sijpesteijnkade te zien is, staat een vrijstaand blokje ingetekend: nr. 25. Omringd door (hoge) kantoorgebouwen. (…) Ik ben het volledig met je eens dat juist dit stukje oude stad midden in het stationsgebied bewaard moet blijven. ”

Ik realiseerde me geen moment dat het rode blokje oude bebouwing zou kunnen zijn. Zo zie je maar. Het pand lijkt een volkomen vrijstaand leven tegemoet te gaan. Het zal er wel net zo verloren bij gaan liggen als de Jaffavilla aan de Vleutenseweg. Maar dat gebouw heeft de curieuze eigenschap dat het nogal laag ligt.

Deze zomer kondigde het bedrijf Econcern aan op de locatie Sijpesteijnkade, tegen het stadskantoor aan, een nul-emissiekantoorgebouw te gaan realiseren. Meer info zou snel volgen maar helaas nog niets gezien.

Reacties

  1. Wessel

    Wat blijft er over van een monument als het niet meer in zijn omgeving past? Het lijkt mij nogal een treurige aanblik. Jammer, want zoals je al schreef is oud stadsgezicht in dit gebied nu al schaars. Waarom kan de boel niet opgeknapt worden zonder dit soort offers te brengen?

Reageer