Uitzichten

In door HBReageer op dit artikel


Bloglezer Peter vS reageerde door te melden dat hij alleen achter de plannen van de bouw van de Stadskamer staat als hij vanaf de Vleutenseweg nog steeds de Dom kan blijven zien. Het is een van die bijzondere vergezichten die deze stad biedt en ik vind dat hij helemaal gelijk heeft.
Nu weet ik eigenlijk niet of de Stadskamer erg veel horizon gaat vervuilen. Het ligt niet helemaal op de verlengde as van de Vleutenseweg, maar aangezien het een gebouw is van minstens honderd meter lang ben ik er niet gerust op.
Wie er ook niet gerust op zijn, zijn de bewoners van Radboudveste. Dat is de strakke flat midden op Hoog Catharijne, voor wie het niet weet. Ze hebben aangeklopt bij de gemeente en Corio om te horen hoeveel uitzicht het nieuwe gebouw gaat wegnemen. Het zal met name de bewoners op de zevende, achtste en negende verdieping aangaan. Ik kan me voorstellen dat ze verknocht zijn aan het weidse binnenstadsgezicht. Misschien kan Corio hun een appartement in het nieuwe gebouw aanbieden op dezelfde hoogte. Zou ik voor gaan, denk ik.
De VVE stuurt aan op speciaal overleg tussen de Radboudbewoners en Corio in november om te zien wat de gevolgen voor hun gebouw zullen gaan worden. En natuurlijk welke invloed men daar nog op kan uitoefenen.

Reageer