Grootste van NL

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Vorige week zocht architectenbureau Kraaijvanger Urbis de publiciteit met een bericht dat ze de grootste fietsenstalling van Nederland gaan realiseren onder de nieuwe (Pantzerkreuzer Potemkin, pardon Sacre Coeur) trappen aan de nieuwe westingang van de OV-terminal. De stalling wordt begrensd door de sneltram aan de noord- en het Beatrixtheater aan de zuidzijde. In totaal kunnen er maar liefst 5000 fietsen staan.

Het is de bedoeling dat er op een aantal plaatsen, zoals de zijkanten, daglicht kan toetreden. De bouw maakt onderdeel uit van de OV-terminal en zal in 2009 kunnen beginnen. Overigens is er aan de andere kant van de OV-terminal ook een reusachtige berging gepland. Deze komt boven het busstation, ter hoogte van het Godebaldkwartier.
(Het orginele bericht vind je hier).

Reageer