Krakers weg

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Een paar weken geleden maakte ik melding van de situatie van het gekraakte Stationsplein 7. Nu lijkt er een einde te komen aan het gesteggel tussen het grootkapitaal en de weggevers. Het parkeerbedrijf van de gemeente Utrecht springt ertussen: ze gaan de ruimte van Corio huren om er een gratis stalling voor 400 fietsen in te vestigen. Nu vinden de krakers dat eigenlijk geen verbetering ten opzichte van de huidige bestemming, maar ze zijn de flauwsten niet en gaan meewerken aan ontruiming. Ze zullen vrijwillig vertrekken zodra duidelijk is dat het parkeerbedrijf daadwerkelijk zal beginnen. Voor het zover is gaat er nog wel een papierwinkel aan voorbij. Het bestemmingsplan moet worden aangepast en partijen kunnen daarop weer zienswijzen indienen. Dat wordt niet eerder dan oktober. De krakers zijn inmiddels naarstig op zoek naar een nieuw leegstaand pand in het centrum.

Reageer