Rabobrug gelokaliseerd

In Nieuws door HB3 Reacties


Hier een plaatje uit het programma van eisen van de Rabobrug, de fiets- en loopbrug tussen Croeselaan en Mariaplaats. De tekening geeft weer waar de brug zal lopen en hoe hoog deze boven het maaiveld zal zijn. De nieuwe fietsenstalling is ook ingetekend. De blokjesarcering is de nieuwe sneltramhalte en het streekbusstation.

De brug wordt 10 meter breed en zal door zijn lengte en het feit dat deze een ‘autonome vormentaal’ moet bieden, gaan opvallen. Hopelijk wordt het niet een drakerig gevaarte zoals de Londense Millennium Bridge. Ik heb zelf al een ontwerp in gedachten. Het lijkt me mooi als de brug een echo vormt van de sierlijke dakbelijning van de toekomstige OV-terminal. Ze lopen immers parallel en zorgen beide voor de oost-westverbinding. Het onderste plaatje is ongeveer wat je zult zien als je de Rabobrug oploopt vanaf de Dichterswijk.

[edit 19-1-09] Architectenkeuze en voorlopig ontwerp februari 2009. Procedures en bouw naar verwachting 2009-2010.

Reacties

  1. Anonymous

    Mooie informatieve en neutrale site over de Domstad. Niet het negatieve gezeur over nieuwbouwplannen, en dat alles vroeger veel beter was.(-; Ik zal de transformatie van de stad naar een uiteindelijk volwassen speler van de Deltametropool blijven volgen op deze site. Mijn dank.

  2. Anonymous

    Zeer mooie, objectieve en goed-geinformeerde site betreffende de toekomstige bouwplannen in Utrecht. Bedankt!

Reageer