R.I.P. vleugelnoot

In Nieuws door HB2 Reacties


De wethouder en de gemeentelijke bomenspecialist huilden krokodillentranen bij het in stukjes zagen van de door de Parade kapotgemaakte vleugelnoot in het Moreelsepark. Maar ik denk niet dat het daarmee klaar is. Giesberts gaat van mij een verzoek op papier krijgen dat hij alle vergunningen moet herzien dan wel intrekken voor evenementen die plaatsvinden in het Moreelsepark. Het is simpelweg te kwetsbaar. De kastanjes moeten al knokken om niet aan de gevreesde kastanjeziekte te bezwijken. Vrachtauto’s en tienduizenden bezoekers horen daar niet thuis. De grond wordt ontoelaatbaar verdicht. En joost mag weten wat al die horecauitbaters op de grond laten weglopen tijdens dat weekje vederlichte theaterpret.

En wat heeft dit met AS te maken hoor ik je zeggen? In zoverre: er gaan de komende jaren in het stationsgebied nog veel bomen plat, laten we er geen doekjes om winden. Alles wat er overblijft, en zeker de honderdjarigen, verdienen onze allergrootste attentie. Beton kun je vervangen. Een boom van een eeuw niet.

Overigens, als Utrecht niet zonder parade meent te kunnen (wat best kan, zoveel stelt het nu ook weer niet voor), doe het dan in de tunnelbak van de Catharijnebaan. Een lekker theatrale omgeving met een prachtakoestiek! Vriendin adviseerde Leidsche Rijn Park. Nog beter. Mooie opsteker voor de regio en heel veel doelgroep in de nabije omgeving. (foto inzet rechts: Rob van der Lingen)

Reacties

  1. David

    ben er 3x geweest dit jaar op de parade en ik vind dat utrecht niet zonder kan, maar ik ben het wel met je eens dat het een k*t locatie is (waar buiten de parade om junks liggen te rollen)Fietste er maandagavond langs en ’t gras is ook compleet naar de filestijnen getrapt door de bezoekers.Tunnelbak Catharijnesingel is een goeie optie!

  2. Rop

    Ook ik ben een fervent bezoeker van de Parade. Maar dit houden in zo’n parkje in combinatie met een paar buien zoals een paar weken geleden, dan weet je zeker dat het niet goed gaat met dat parkje. Wat me overigens opvalt is dat je alleen tijdens de Parade in de gaten hebt dat het een mooi parkje is, maar normaal gesproken rij je erlangs en heb je dat niet in de gaten. Het idee om de tunnelbak van de Catharijnebaan te gebruiken is natuurlijk geweldig. Datzelfde idee is ook al eens geopperd om er de zaterdagmarkt te laten plaatsvinden, wordt de kortste racebaan van Nederland ook nog eens voor iets nuttigs gebruikt.

Reageer