Rabobrug

In Nieuws door HB6 Reacties

Ik heb weer wat lopen puzzelen en veldwerken. Dit is een van de weinige impressies van de oostelijke entree van de OV-terminal. Op de voorgrond zie je de nieuwe Stationsstraat. Op niveau +1 komt een groot Stationsplein. Dat de patatstraat (sommigen noemen het patatboulevard, maar dat vind ik wat teveel eer) weggaat is een zegen, maar ik vind dat er opvallend vaag wordt gedaan over de dimensionering en materialisering van de aansluiting van Stationsplein met HC en met de begane grond. De OV-Terminal is tot in het kleinste detail te zien – net Schiphol, dat geloof ik allemaal wel – maar hoe zit het met de binnenstadaansluiting? Worden we daar allemaal gelukkig van, of alleen Corio?
Rabobrug
Genoeg hierover, nu over de voor mij nog wat mysterieuze langzaamverkeerbrug over het spoor, zeg maar de Rabobrug. Ontwerpen ervoor bestaan nog niet, daar loopt nu een prijsvraag voor bij architecten. Ik geloof zelfs dat er een prijsvraag loopt voor de naam van de brug. Rabobank betaalt een flink bedrag voor de aanleg, zeg maar een cadeautje aan de stad. Maar waar komt dat ding nu? Enfin, op deze foto, genomen bij de streekbussen ter hoogte van Moreelsepark, zie je het bekende glazen silhouet door de bomen. Ergens daar zal de brug gaan oversteken, denk ik.
Rabobrug
Het stationsgebied heeft een immens probleem met fietsen, met name op het huidige stationsplein. Om die daar weg te krijgen is een enorme, meerlaagse fietsenstalling gepland ter hoogte van de laatste halte van de sneltram, boven de bussen. (Er is een puntje van dit gebouw te zien, links op de computerimpressie.) De bouw ervan wordt naar voren gehaald. En de Rabobrug moet gaan aansluiten op de fietsenflat. Een leuke ruimtelijke puzzel.
Rabobrug

 

Reacties

  1. David

    Grappig dat in de impressie er Amsterdamse stdabussen in zijn geplakt ipv Utrechtse.Daarnaast lijkt zo’n tekening er mooi, ruim en vrij maar de sneltram is er bijvorrbeeld niet ingetekend.

  2. .

    Het eindpunt van de sneltramlijn gaat naar de westzijde van het station, evenals een deel van de bussen. De nieuwe Stationsstraat heeft daardoor meer ruimtelijke mogelijkheden.

  3. Gerwin

    Lijkt er op dat de fietsflat bovenop het streekbusstation komt. Met de Rabobrug er direct naast, aansluitend op de straat tussen de Rabo en de Knoop.

Reageer