Stationsdwarsstraat

In door HB6 Reacties


Stationsdwarsstraat gezien vanaf de Stationsstraat, rond 1970 en in 2007. De hekken staan er omdat deze toeleverings’weg’ tot voor enkele jaren geleden een geliefde hangplek voor junks was. Het junkenprobleem is door Utrecht gelukkig met succes aangepakt, niet alleen door deze maatregel overigens. Het resultaat is nu wel dat dit gebied nog ongastvrijer is geworden dan het al was. Een openbare weg is privaat geworden en op slot gegooid. (Foto boven R. Neeteson)

Reacties

 1. Anonymous

  het lijkt wel een gevangenis, ben bang dat het ook in de toekomst niet de sfeer van weleer gaat krijgen.

 2. Gerwin

  Ik kan het de gemeente Utrecht niet vergeven dat ze ons stationsgebied zo enorm hebben verneukt.

 3. Gert Vos

  Wat een grote teleurstelling hoe het geworden is. Mijn grootvader Aart Vos heeft in het midden van de Stationsdwarsstraat een kaasgroothandel opgericht en ik ben als nazaat van er geboren en opgegroeid. Heel erg jammer en verdrietig wat er met deze hele mooie wijk met schitterende huizen is geworden . Het is compleet verminkt!

 4. Arno

  Het is vreselijk allemaal. Natuurlijk was het niet allemaal goud in de Stationswijk. Maar de verpaupering waar dat gajes van Bredero het altijd over had, manifesteerde zich pas echt nadat de plannen voor HC definitief werden. In die periode, zo rond 1965, begonnen panden leeg te geraken. En ja, dan slaat de verloedering toe. De gemeenteraad van Utrecht, en dan vooral het college van B&W, met name wethouder Hartevelt, gedroeg zich als de schoothondjes van Bredero.Dat werd geleid door dictator en potentaat Jan de Vries. Maar goed: de Stationswijk had meerdere prachtige gebouwen, zoals De Utrecht, Hotel Terminus en het Centraal Station. En er waren meerdere mooie huizen aan bv. de Westerstraat. En wat kregen we er voor terug : een enge betonklomp. Op de begane grond was het leven er helemaal uit. Chapeau Utrecht!

Reageer