Muziekpaleis dichterbij

In door HBReageer op dit artikel

Eerst organiseren, dan pas slopen, dan pas 94,7 miljoen uitgeven aan een nieuwe muziektempel. Dat was de voorwaarde die de raad vorig jaar stelde. Inmiddels lijkt het erop dat de verschillende partijen, gemeente/Vredenburg, Tivoli en SJU, op de belangrijkste punten tot overeenstemming zijn gekomen. Op 1 januari 2012 zal er een organisatie Muziekpaleis komen met een dagelijks- en een hoofdbestuur. Nog dit jaar wordt een ontwikkelorganisatie opgetuigd die de finale organisatie gaat vormgeven. De gemeente en Tivoli zijn de kartrekkers. SJU heeft aangegeven een groter aandeel in de bestuurssamenstelling te willen hebben, ze voelen zich met 1 in plaats van 3 zetels tekort gedaan. Het resultaat is dus dat de partijen er nog niet helemaal uit zijn, maar dat gemeente en Tivoli toch volle kracht vooruit gaan. De zetel van SJU blijft open. Ik denk dat SJU als de muis tussen de reuzen weinig alternatieven rest. Of ze moeten zelfstandig willen blijven natuurlijk.
De partijen benadrukken dat het onomkeerbare afspraken betreft. Verder willen ze ook liever niet meer stilstaan bij allerlei wilde berichtgeving in AD/UN, Volkskrant en vermeende peperdure Berenschot-rapporten, die er niet zijn. Over de privatisering van muziekcentrum Vredenburg wordt verder gesproken als de ontwikkelorganisatie eenmaal is opgericht.
Goed nieuws, denk ik, al met al.

Reageer