Schouw

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Uw razende reporter heeft de schouw – het bijpraatuurtje van projectorganisatie en bewoners – bijgewoond. What’s up?
Er komt waarschijnlijk een tijdelijke tweelaags fietsenflat boven het stukje water (Leidsche Rijn) aan het Smakkelaarsveld. Deze zal gratis te gebruiken zijn.

De Bijenkorf wil zijn hoofdingang gaan verleggen naar het midden van het pand aan de Lange Viestraat. De betekent dat de oversteek boven de St. Jacobsstraat naar CA weg gaat en dat er op die plek een geheel nieuwe, doorlopende gevel komt een heel eind richting Mycom. Nu is daar nog een driehoekig ‘pleintje’ en een laad/losstation.
De omleiding voor de fietsers die eerst zuid-noord over de Rijnkade fietsten wordt waarschijnlijk alsnog verlegd naar de Catharijnesingel. Dat stuk fietspad aldaar wordt tweerichting. Dat is een situatie die waarschijnlijk maar een jaar zal bestaan. Dan moet men weer langs het Stationsplein, zoals nu officieel ook moet. De argumentatie dat dit maar kort kon was mij niet zo duidelijk.
Ondanks dat er op de Catharijnebaan maar liefst 8 rijbanen liggen die weinig worden gebruikt door auto’s, zijn er op dit moment geen plannen deze voor andere doeleinden (lees: fietsen of bouwverkeer) te gaan gebruiken.
De schutting wordt vrijdag egaal blauw gemaakt. Ik denk dat de nachtelijke spuitertjes nauwelijks kunnen wachten. Welke vier letters zullen ze nu weer eens gaan oefenen?

Reageer