Afzetting

In door HB9 Reacties


De afzetting van de oostelijke Rijnkade voor fietsers veroorzaakt nu ook politiek rumoer. Zowel de fractie van de PvdA als van Leefbaar Utrecht hebben vragen aan het college gesteld. Ze protesteren tegen de knulligheid van de aanpassingen en ook tegen de gesuggereerde omleiding, via Stationsplein en Smakkelaarsveld. Nu denk ik ook dat het allemaal wel wat beter kan, maar ik vind ook wel dat de klagers zich moeten realiseren dat de bouwwerkzaamheden aan alle kanten flexibiliteit van betrokkenen en burgers eisen. Utrecht wil mooi worden, dan moet Utrecht ook bereid zijn pijn te willen lijden.
Overigens, als je de borden negeert rijd je je uiteindelijk echt vast en moet je gevaarlijke capriolen uithalen.

Reacties

 1. Anonymous

  Ja precies, kom op zeg, wat maakt het nou uit om een blokkie om te moeten fietsen, o oh wat erg… Je kan toch echt niet verwachten dat ze tijdens die enorme werkzaamheden netjes op de stoep blijven zodat het verkeer er geen last van heeft. Hoe zouden de fietsers anders moeten rijden dan via stationsplein/smakkelaars? Via de autogeul? Via de mariaplaats waar je je leven als fietser door de drukte nu al niet zeker bent?

 2. Anonymous

  Dat je uit de MediaMarkt-slurf komend niet meer mag oversteken (ik doe het maar via het fietspad) is wel een beetje knullig. Dat het de komende jaren een beetje inschikken is, is logisch… maar de alternatieven zijn eerlijk gezegd wel degelijk een beetje knullig aangelegd.

 3. Joeri Nortier

  Die passage wordt ook afgebroken, sloopvergunning is inmiddels al ingediend

 4. .

  Mooi, hij leek me ook al onbruikbaar aangezien hij precies uitkomt achter de a.s. bouwschutting. Het weghalen van dit ding noem ik een quick win, visueel gesproken. Ik zal er nog een keer met m’n videocamera doorheen lopen, voor het nageslacht. Nieuw item volgt. 🙂

 5. David

  Ik vroeg me al af wtf dat voor afzetting was hier op die foto toen ik er langs liep.Ik begin bijna aan die praktijken in Belgische steden denken, van die tijdelijke viaducten die ze daar jaaaaaaaren geleden hebben neergelegd en daar nu nog steeds liggen 😀anyway, ze zouden eigenlijk een lange fietsviaduct over de hele ellende heen moeten leggen.mja..

 6. Anonymous

  Ja, dat de slurf gaat verdwijnen wist ik al, maar hij is *nu* nog volop in gebruik. Stafhorst is zonder kleerscheuren nauwelijks nog te bereiken vanaf die kant van Vredenburg.

Reageer