Piet Elling 2

In door HB1 Reactie


Er is een lobby op gang gekomen om dit gebouw van de slopershamer van Corio te redden. Het is het voormalige secretariaatsgebouw van de Jaarbeurs, nu een vestiging van Bart Smit en onderdeel van Hoog Catharijne. Als creatie van Piet Elling vertegenwoordigt het een uniek stuk recente cultuurgeschiedenis in dit deel van de stad.
Norman Vervat heeft, samen met medestander Annette Koenders, hierover een uitgebreide verhandeling geschreven. Ze eindigen het met: “Het secretariaatsgebouw vormt een onderdeel van de recente geschiedenis van verandering op deze plek in de binnenstad van Utrecht. Ook nu spreekt uit de grootse plannen voor het Stationsgebied Utrecht de ambitie het gebied overzichtelijk, levendig en leefbaarder te maken in een combinatie van functies. (…) Het zou jammer zijn als het secretariaatsgebouw niet een blijvend en meebewegend element zou kunnen zijn in de veranderende omgeving, zoals het bij de bouw een nieuwe waarde toevoegde aan het plein en het stadsbeeld in de overgang van bestaand naar nieuw.”
Lees het artikel hier.
Tot 2 juli is er in het café van de Openbare bibliotheek aan de Oudegracht een kleine expositie over dit gebouw met foto’s van Jan Versnel. De moeite van een bezoek waard!

Reacties

  1. Vincent

    Het is geen modern gebouw, het is ook geen oud gebouw, maar het is gewoon een lelijk gebouw en had tien jaar geleden al plat gegooid moeten worden volgens de meest Utrechters die er wel een mening over hebben. Zinloze actie van die student die zich beter druk kan maken over hoe men mooie gebouwen ook functioneel kan maken.

Reageer