Fietspad weg

In Nieuws door HB2 Reacties


Op de schouw van de maatregelen in het Vredenburggebied, die de gemeente vanavond hield, bleek dat het oostelijke fietspad (en voetpad) langs de Catharijnebaan zal worden opgeheven bij het plaatsen van de bouwschutting. De aanbevolen fietsroute voor zuid-noordverkeer wordt dan langs het Stationsplein en Smakkelaarsveld. Dat deed nogal wat tumult ontstaan bij de aanwezigen. Dat is ook wel begrijpelijk als je je bedenkt hoe ontzaglijk veel ruimte er ter plaatse beschikbaar is. Hierbij de foto om het te illustreren. Maar ik denk dat ik wel weet waarom men de fietsen daar weg wil hebben. In het verre toekomstplan, met de HC-overkluizing en de ondergrondse parkeergarage daar ter plaatse, is er daar helemaal geen fietspad meer gepland. Men moet er maar vast aan wennen.

En nog een nieuwtje van andere aard: C&A en Bijenkorf willen verbouwen en praten daarover momenteel met de gemeente. Het resultaat zou wel eens kunnen zijn dat het gedrocht boven de St. Jacobsstraat gaat verdwijnen. Ik denk dat het een zeer welkome visuele verbetering van het kruispunt zal betekenen.
En dan nog een ludiek nieuwtje om mee af te sluiten. De bouwschutting wordt niet lelijk, maar mooi, zo verzekerde een projectleider. Dat is mooi.

Reacties

  1. Jonas

    Ik vind die C&A-LaVie-verbinding verschikkelijk en hoop van harte dat ‘ie verdwijnt, het zal de St.-Jacobsstraat heel erg ten goede komen en meer bij de stad betrekken.Het is vreemd genoeg de eerste keer dat ik iets over dit ding lees of hoor, en dan is het ook nog eens zo’n hoopgevend bericht!

  2. Rop

    “De Bouwschutting wordt niet lelijk maar mooi”. Mooi of lelijk is gelukkig erg subjectief, zo ook in dit geval, het is “The Blue Wall” geworden, welke krampachtig blauw wordt gehouden. Iedere grafitti uitting wordt direct weer blauw overgeschilderd, met als gevolg langzaam maar zeker wat bonte kleuren blauw.

Reageer