Vredenburg Leidsche Rijn

In Nieuws door HBReageer op dit artikel


Er is nog niet veel te zien van Vredenburg Leidsche Rijn, de grote zaal die vanaf december het concerten-stokje overneemt van Central Studio’s. Deze concertzaal ligt letterlijk op een steenworp afstand van het voortrazende verkeer op de A2, naast de afrit Oog in Al/Vleuten. Hopelijk worden de wanden driedubbeldik.
Uit het persbericht: “Het concept van deze zaal is gebaseerd op de ‘Pepsi Stage’, tussen de ArenA en de Heineken Music Hall in Amsterdam Zuid-Oost. Het pand zal voldoen aan de meest actuele eisen op het gebied van akoestiek en comfort voor artiesten en publiek. De sfeer van het ‘oude’ muziekcentrum wordt zoveel mogelijk meegenomen naar de nieuwe zaal, bijvoorbeeld doordat de stoelen uit de grote zaal meeverhuizen. Vredenburg Leidsche Rijn wordt de nieuwe plek voor de grote symfonieorkesten, maar ook voor de grote jazz- en wereldmuziekconcerten. Ook zal de popmuziek haar bekende plek in de programmering blijven innemen. ”
Capaciteit: 1600 zitplaatsen of 1000 zitplaatsen en 1000 staanplaatsen. Podium: 24 x 16 meter.

Reageer