Noordertunnel

In Nieuws door HB2 Reacties


Een week geleden heeft het college besloten om de Noordertunnel onder CS een opknapbeurt te geven. Deze voetgangerstunnel leidt van het Smakkelaarsveld naar de sporen. Deze opknapbeurt vindt de komende jaren in fasen plaats en staat los van de grote stationsplannen. De reden is dat mensen er zich niet veilig zouden voelen. Nu is dat nogal subjectief. Wat feitelijk is, is dat de lage tunnel een sleetse, armoedige indruk maakt. Dankzij de verlichting in de glazen muur levert het wel een mooi plaatje op.

Reacties

  1. Laurent

    Oh ja, zo’n tunnel hebben ze meer dan tien jaar geleden in Eindhoven ook eens netjes opgeknapt, met mooie tegels en nieuwe verlichting. Eén maand later waren alle lampen kapot geslagen en de tegels besmeurd met graffiti, want de nachtelijke gebruikers van die tunnel waren blijkbaar niet gesteld op al die verlichting. Het is nooit meer hersteld.

  2. Kees

    Er zijn veel mensen bang om ’s nachts van Oost naar West of omgekeerd onder de sporen door te lopen of te fietsen. Iedere poging om die doorgangen te verbeteren is welkom. Tip: breng het aantal doorgangen terug. Aan de noordkant van het station zijn er veel te veel, waardoor het nergens druk genoeg wordt om voor sociale veiligheid te zorgen.

Reageer