Mineurslaan

In Reportage door HBReageer op dit artikel

Op de Mineurslaan kom je alleen als er je er echt moet zijn of wanneer je je hebt vergist in een afslag. Parkeren kan er nog ruimschoots. En je vindt er de artiesteningang van het Jaarbeurstheater – er hangen wat tienermeisjes en kunstzinnig uitziende mannen rond. Iedere paal heeft een bijpassende damesfiets. Een goederenlift ziet eruit als een deur uit een zeer geweldadige computergame. De pislucht maakt het effect compleet.

Over een aantal jaren zullen hier bussen en de sneltram rijden. Maar nog veel opvallender zal de komst van het nieuwe Stadskantoor zijn. Het wordt een van de eerste projecten in het westelijke stationsgebied. De architect Kraaijvanger Urbis zal binnenkort wel met een voorstel komen.
Het circa 64 duizend vierkante meter tellende gebouw gaat in 2011 onderdak bieden aan elf gemeentelijke diensten die nu verdeeld zijn over tientallen locaties. En het wordt hoog, wel zo’n 90 meter. Ook de publieksbalies komen in dit kantoor. Dan kunt u er uw tweede paspoort aanvragen…

Reageer