Poffertjeskraam foetsie…

In Nieuws door HB3 Reacties

p31513521

Begint het dan eindelijk? Net te laat met de camera om poffertjeskraam Victor Consael – waarvan ik altijd dacht: zitten daar eigenlijk wel eens mensen, en keek: ja warempel een paar – nog even vast te leggen. Op 6 maart werd de boel afgebroken. Op die dagen was Copijn bezig een van de platanen te kandelaberen. Niet om de boom te helpen, nee om vogels ervan te weerhouden te gaan broeden. Dat zou de mogelijke kap kunnen blokkeren. Maar het is nu onomkeerbaar: het centrum van U gaat op de schop.

Reacties

  1. Jeroen

    Ha! Dat ik daar 6 jaar lang gedachteloos monomaan langsfietste. Nooit honger naar poffertjes. Nu is-ie weg, en meteen oud nieuws. En duizenden werkenden/ studerenden, die daar dagelijks, alsmaardoor, langstrekken. Dat gevoel wordt dus binnenkort historie!Originele vondst, sterk webproject. De site kun je voor 0,00001 % van de projectprijs wel laten sponsoren, uit het potje voor Publieksvoorlichting.Worden de beelden ook ergens collectief bewaard? Komt er op Vredenburg een ambulante bouwputwebcam? Slopen als openbare mediakunstuiting.Zoveel andere stationsgebieden hebben hun beproeving al (gehad). Utrecht gaat, na de als schermutselingen HC, Hoog-Brabant en Jaarbeurs, nu de Moeder Aller Verbouwingen meemaken.

  2. Anonymous

    Zeer mooie website, de onderschriften bij de foto’s zijn eerlijk en positief neutraal. Geen van Oosten verhaal. Sommige foto’s zijn van een locatie genomen (o.a. La Vie)die mij een ander beeld geven dan zoals ik het ken.Utrecht gaat na 20 jaar praten eindelijk een desolaat gebied grondig op zijn kop zetten en durft lef te tonen door er markante en imposante nieuwbouw te plegen.Utrecht zal een stad met drie gezichten worden. Een schitterend middeleeuws centrum verscholen tussen grote infra en het nieuw te bouwen stationsgebied. Laatstgenoemde zal de stad mee trekken het jaar 2000 in, en het juk van provinciestadje/anti tegen alles organisaties en dorpsbestuur van zich afgooien.Leidscherijn zal na al die jaren de enorme wachtlijsten wegwerken voor woningzoekenden. Leidscherijn centrum zal misschien wel met de Belle van Zuylen de weg wijzen voor al die voorbij rijdende Forensen naar het verscholen oude hart van Utreg.Deze site zal ik blijven volgen, zeer mooi en profesioneel. Hulde ūüėČ

  3. Kees

    Geweldige blog. Dat wordt een monumentaal project! En die poffertjeskraam…? Het was toch maar een slappe imitatie van de √©chte, die op de Neude stond. Misschien heeft iemand nog wel een foto, al zal die niet de nauwkeurige objectieve, maar betrokken stijl van de “eigen” foto¬īs hebben.

Reageer